Efter långt uppehåll blev det äntligen dags för ett Rotarymöte.

Inte riktigt som vanligt, det normala vattenhålet Ystads Saltsjöbad blev i dag och för en tid framöver utbytt mot ståndsmässiga Ystads Teater.
Allt för att möta den förbålda pandemin.

President Ebbe hälsade alla välkomna, 22 personer, och började med att av assistans av Reinhold Eriksson uppvakta ett par jubilarer, nämligen Lasse Larsson och Ebbe Bruning. Stort Grattis säger vi alla!

Därefter var det dags för mötets höjdpunkt, nämligen nyinvalde Iwe Perssons EGO-föredrag.
Iwe, som visserligen är nyinvald hos oss, har en omfattande historik i Rotary.
Nåväl, Iwe berättade om sin "resa" från Landskrona till Sälshög.

Resan gick såväl på land som till sjöss, huruvida några avsnitt gick i luften blev inte utrett men en sak är säker att grabben haft termik under vingarna. Sjökapten, jurist och som grädde på moset hamna som IT-snubbe i bredbandseran. Snacka om karriär.
Att han på Cuba lyssnat på Fidel Castro live och blivit headhuntad av självaste Jonas Birgersson visar på en spännande karriär.

Hade Iwes far inte noterat att pågen bara hade B? i tyska och inte skickat iväg honom till Travemünde hade förmodligen karriären blivit annorlunda.

Tack Iwe, för ett engagerat och lyssnarvänligt EGO-föredrag och vid senare tillfälle MÅSTE du berätta om din relation med allas vår Klara.

På måndag är det dags igen och då kommer Thomas Lantz att berätta om teatern och dessutom får vi möjlighet att hälsa på Ystads nya bibliotekarie, missa inte det.

Och sen en sak till. BOKA IN 14 NOVEMBER.
Mer säger jag inte.

Jo, ytterligare en sak: