Så fick vi efter mer än ett corona-år i exil återvända till vår stamlokal på Ystads Saltsjöbad. Och det skedde med en alldeles särskild besökare som premiärtalare: Boriana Åberg, riksdagsledamot med mycket mer, som återigen gästade oss.
 
Temat "Nytt och nött från Riksdagen" gav oss en möjlighet att med Borianas mycket vältaliga och engagerade hjälp ta oss igenom hur riksdagsarbetet kunnat fortgå under coronaåret, med alla dess inskränkningar i möjligheterna att mötas på plats, till vårens förtroendeomröstningen om statsministern som en dramatisk avslutning på vårens riksdagssession. Och, genom statsministerns besked om sin avgång dagen innan, kunde Boriana beskriva vägen framöver. Hur godkänner riksdagen en ny statsminister? Det räcker med en röst, även om alla andra avstår. Och vilka är de främsta kandidaterna? Svart häst eller en av favoriterna!
 
Det blev således en högst aktuell inledning på vår höstsäsong. Det tackar vi Boriana Åberg allra varmast för. "Hon knockar alla" med sin personlighet konstaterade en i vår krets på vägen ut. Vi ser fram emot nästa gång Boriana! Varmt välkommen åter!
 
Nästa måndag ses vi på Saltan igen, denna gång för ett klubbsamråd om kommande aktiviteter mm. Välkomna skall ni vara.
 
Text och bild: Bruno Beijer