Språkintresset började med den tyska barnflickan som fanns i hemmet under uppväxten. Språkresa till England gjorde att hon under årens lopp arbetat som reseledare efter utbildning i resebyråbranschen, och bl.a. varit informationsansvarig på Stena Line (10 år) mm. Franska och spanska ingår numera också i hennes kunskapsbank. Efter att tillsammans med sin dåvarande man drivit hotell i Kungsbacka hamnade hon och maken två år på Barbados där de bland annat drev hotell.

”Ön är liten, det finns inte mycket att utforska och det är varmt. - Aldrig mer boende och instängd på en liten ö” förkunnar hon med emfas.

Sedan blev det norska Hardanger där hon för första gången kom i kontakt med Rotary och blev då också medlem i Inner Wheel – kvinnor var inte tillåtna i Rotary vid den tiden. Hon beskriver målande den världskongress som hon i Inner Wheel var med att arrangera.

Bryssel blev familjens viste under några år. Där fick Christina utlopp för sitt intresse att renovera och iordningsställa hus som kommit i maken och hennes ägo, och som efter renovering såldes.

Hemkommen i Sverige beslöt hon sig för att läsa till fastighetsmäklare – en bra kombination när man tycker om hus/arkitektur, och där träffade hon undertecknad som senare introducerade henne bl a för Rotary.

De senaste 11 åren har hon varit bosatt på Onsalahalvön i en gammal kapargård tillsammans med sin norske man Johann, som tyvärr avled förra året.

Vid rundresor runt om på Österlen fastnade Christina för ett hus i Ingelstorp, som hon nu efter månaders idogt planerande och ombyggnation – med hjälp av proffs förstås – färdigställt till ett fantastiskt ställe att bo och trivs i.

Text : Gunilla Strömbrink
Foto: Ebbe Bruning