Galaxer i mina braxer, sa kapten Zoom i en populär tv-serie för barn på 70-talet.

Vid måndagens klubbmöte blev det verklighet.Professor Lennart Lindegren, från Lunds Universitet, bjöd oss på en fantastisk resa långt bortom vårt förstånd... Nu är han ju astronom med gedigen forskning i botten. På ett lugnt och pedagogiskt sätt tog han oss med långt ut i rymden, längre än någon av oss kunnat fantisera om.

Allt från Vintergatan till Orions bälte, berättade Lennart om.
Gissa om det haglade frågor i luften. Alla ville veta mer, några ville till och med ha svar på universums tillkomst och vad som föregick innan Big Bang.
Någon om universums tid var utmätt.
Lennart Lindegren kunde självklart inte ge exakta svar på alla kluriga funderingar men Lennart tyckte det var roligt med frågorna.
Det här var en riktig höjdardag i klubben, och då syftar jag inte på galaxerna, utan på resan Lennart Lindegrens bjöd oss med på.
Nu är vi alla snart i höjd med Neil Armstrong.
Stort tack, Lennart och hjärtligt välkommen tillbaka. Du får gärna förklara mer men du är också välkommen som vår gäst.
Nästa måndag blir det egoföredrag av vår nya medlem Christina Scheel avslöjar allt. Det kanske också blir en resa bland galaxerna.Vem, vet? Kom och lyssna!
Text: Erik Jonsson
Foto: Ebbe Bruning