Bland de mest spännande föredrag vi får uppleva i vår Rotaryvärld är de s.k. Ego-föredragen, d.v.s. då nya medlemmar berättar om sina liv för sina klubbkamrater. Det kan handla om det personliga, och nästan alltid om det yrkeskunnande som vår nya klubbkamrat för med sig. 

Idag var inget undantag, då Seppo Wester gav oss inblickar i sin karriär som från första början kretsat kring försäljning och marknadsföring inom ett antal branscher, innan han och hans hustru Sussie fick en ljus idé.  Grunden härför lades under de år som Seppo verkade inom biltillbehörsbranschen, där hans arbetsgivare uppmuntrade alla anställda att ta på sig entreprenörsroller.  

Därmed var tärningen kastad. När han och hustrun för 25 år sedan hörde om ett företag inom belysningsbranschen - bärbar belysning – som var till salu i samband med ett generationsskifte, så slog de till och blev ägare av Pointex (“Experten på bärbar belysning” som underrubriken idag lyder). Pointex är ett företag i Hässleholm som specialiserar sig på all slags bärbar belysning och arbetsplatsbelysning till industrin, gruvnäringen, elgrossister och andra avnämare. Man företräder spetsföretag inom branschen, men har också egen tillverkning. Och under ett kvartssekel har Seppo och Sussie drivit företaget till den framgångsrika verksamhet det är och har varit. 

Nu närmar sig ett generationsskifte där S&S sakteliga börjar dra sig tillbaka, och verksamheten tas över av sonen. Men, som Seppo sade, den processen får ta tid då “mycket sitter i huvudet”. 

Vi säger stort och varmt tack till Seppo för denna – hmm – upplysande stund, och hoppas att klubben blir till lika stor belåtenhet som hans medlemskap är för oss. 

I samband med lunchen, den näst sista på Teatern innan vi den 5 oktober återgår till klubbens Alma Mater, d.v.s. Ystad Saltsjöbad. Där kommer vi i Coronans tecken att ha vårt eget rum som tidigare, men tills vidare förses med serverad lunch iställe för Saltans goda lunchbuffé. 

Nästa vecka, måndag den 28 september, träffas vi en sista gång för i år i Teaterns vackra kafé där Monica idag serverade en genomgod gulaschsoppa. Vi kommer då att välkomna Katarina Bruning, som tillsammans med vår f.d. klubbkamrat Gunnel Ottersten framgångsrikt driver KG Konsult, ett företag vars uppgift är “att stärka, stödja och vägleda människor som saknar arbete. Om att vara leverantör av Arbetsförmedlingens tjänst Stöd & Matchning”. En verksamhet som är brännande viktig i dessa Coronatider. Varmt välkommen skall Du känna Dig Katarina. 

Text och bild: Bruno Beijer