Allas vår klubbkamrat, teaterdirektör, inkommande president m.m. Thomas Lantz och presidenten Ebbe Bruning hälsade ett 20-tal medlemmar välkomna till Ystads Teater.

Thomas berättade om teaterns och dess historia. Det är en anrik institution som tog sin början 1894 efter att den gamla teatern brunnit ner till grunden några år tidigare.
Byggnaden skapades av Ystads förste stadsarkitekt Boisen. Efter att han rest runt i Europa och tittat på olika byggnader fastnade han för Leipzigs teater. Nu finns inte den teatern kvar längre och Ystads Teater framstår därmed som unik. Inte bara till den yttre exteriören utan också hur den utsmyckats innanför fasaden.

Thomas tog oss också med ner under scenen där vi fick se ett myller av rep och falluckor. Nästan som innanmätet på ett fartyg från forna tider.
Klubbmötet gästades av Ystads nya bibliotekschef Linda Willander.

Dagens lunch smakade utsökt och vi tackar teatern för en trevlig och givande dag.

På måndag är det dags för vår nye medlem Max Danielsson att servera oss sitt egoföredrag och det kan säkert bli en berättelse på hög nivå.
Varmt välkomna!

Text: Erik Jonsson, Foto: Bruno Beijer