Efter sedvanligt trevliga och goda lunch på Saltan var det dags för oss att sätta oss på skolbänken. Ola Lantz, son till vår President och utbildningsledare och trafikskolechef med lång erfarenhet, gav oss tillfälle att fräscha upp våra kunskaper i trafikvett och –regler.
 
Visserligen var det förstås så att vi alla vet precis hur vi skall köra bil. Men, som Ola visade, så skadade det inte med en repetitionskurs avslutad med ett teoriprov. Pedagogiskt och med åhörarskarans fulla uppmärksamhet berättade Ola om rondellkörning, utfartsregler, huvudleder och mycket annat. Avslutningsvis fick vi genomgå ett teoriprov med många kluriga frågor, som fick en och annan att höja på ögonbrynen över nya ord och annat som inte fanns då vi tog våra körkort.
 
 
Hur gick teoriprovet? Gissningsvis av medmänsklighet begärde Ola aldrig att få in våra svar. Segern var redan vunnen genom vårt visade stora intresse, och våra många frågor.
 
Det är bara att buga och tacka Dig varmt Ola för att Du ville komma till oss.
 
Nästa vecka fortsätter vi i bilarnas tecken. Denna gång med Peter Hansen som pratar om elbilar. Ett högaktuellt ämne. Varmt välkommen säger vi till Dig Peter. Och varmt välkomna alla medlemmar och gäster. Måndagen den 23 maj på Ystad saltsjöbad som vanligt.
 
Text och bild: Bruno Beijer